Recept
« Terug naar recepten
Aperol Spritz
PT110M
Aperol Spritz
Een heerlijk zomers Italiaans drankje wat zijn weg naar Nederland intussen
al goed heeft gevonden.
Vanaf de eerste keer dat ik het heb geproefd ben ik er al meteen aan
verslingerd geraakt. Gelukkig hoef je er niet perse voor naar Italië want hier
in Nederland is de Aperol ook overal wel verkrijgbaar.
Het enige geheimpje is nog om de juiste verhoudingen te gebruiken. Daar
hebben ze een heel eenvoudig ezelsbruggetje voor bedacht, nl. 3, 2, 1.
3 delen Prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruisend mineraalwater.
Vergeet natuurlijk niet het schijfje sinaasappel en de ijsklontjes want
daarmee maak je dit heerlijke drankje compleet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aperol Spritz te bereiden
- Schenk 3 delen Prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruisend mineraalwater in een glas.
- Voeg een schijfje sinaasappel en ijsklontjes toe.