Recept
« Terug naar recepten
Sperzieboontjes met amandelen en sinaasappel
PT20M
Sperzieboontjes met amandelen en sinaasappel
In een kookboek van Yotam Ottolenghi kwam ik een leuk recept tegen maar
ik had niet de juiste ingrediënten in huis om dat gerecht te maken. Ik heb
toen gekeken naar wat ik nog had liggen en heb toen met de inspiratie van
Ottolenghi en mijn eigen fantasie dit gerecht gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afghanistan
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperzieboontjes met amandelen en sinaasappel te bereiden
- Haal de puntjes van de sperzieboontjes af en blancheer ze 4-5 minuten in kokend water. Spoel ze met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Hak de geroosterde amandelen en zet ze opzij.
- Maak een dressing van de olijfolie, notenolie, sinaasappelrasp en sap, knoflook, zout en peper.
- Doe de uitgelekte boontjes in een schaal en strooi er de gehakte amandelen overheen.
- Snij de koriander en munt fijn en voeg deze toe.
- Doe de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
- Serveer de salade op kamertemperatuur.