KookJij

Zalm Kibbeling met rucolastamppot

Volgens het Nederlanse visbureau zijn we het afgelopen jaar met z'n allen meer vis gaan eten. Dit gerecht van Janneke Philippi van een zalminspiratie werd geserveerd met een rucola stamppot met kappertjes. Wij kozen bij de zalm ovenfrietjes en een salade. Het is super lekker en zalig krokant.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Uit de streekkrant
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm Kibbeling met rucolastamppot te bereiden

  1. Snij de zalm in gelijke blokjes.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en schenk er langzaam het bier of het mineraalwater bij.
  3. Klop dit met een vork tot een yoghurt dik beslag.
  4. Verhit de frituurolie tot 180 graden.
  5. Haal de zalmblokjes door het beslag en laat het overtollige beslag even van de zalmblokjes afdruipen.
  6. Frituur de zalmblokjes in kleine porties in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en bestrooi ze met zeezout.
  8. Serveer ze eventueel met de beschreven rucola stamppot of met ovenfrietjes en een knapperige salade.
  9. STAMPPOT voor 2 personen 750 gram kruimige aardappelen in stukken. 2 kleine sjalotten gesnipperd , 1 el kappertjes, 75 gram rucola, 75 gram crème fraîche. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep er de rucola en de kappertjes door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola stamppot over 2 borden en leg er de zalm kibbeling bovenop.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)


Zie onder bij de beschrijving het recept voor de stamppot .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst