Recept
« Terug naar recepten
Appel-abrikozen meringue
PT25M
Appel-abrikozen meringue
Een heerlijk appel-abrikozen meringue recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-abrikozen meringue te bereiden
1. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
2. Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water.
3. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen.
4. Laat de abrikozen uitlekken.
5. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine.
6. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree.
7. Roer de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar.
8. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal.
9. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel.
10. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien meteen op.
Variant:
Vervang de stijfgeklopte eiwitten door verkruimelde kant-en-klaar gekochte meringues.
Bestrooi het appelmoesmengsel hiermee, dit hoeft dan niet meer onder de ovengrill gezet te worden. De knapperige kruimels kunnen ook vlak voor het opdienen door het appelmoes-abrikozenmengsel worden geroerd.
2. Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water.
3. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen.
4. Laat de abrikozen uitlekken.
5. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine.
6. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree.
7. Roer de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar.
8. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal.
9. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel.
10. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien meteen op.
Variant:
Vervang de stijfgeklopte eiwitten door verkruimelde kant-en-klaar gekochte meringues.
Bestrooi het appelmoesmengsel hiermee, dit hoeft dan niet meer onder de ovengrill gezet te worden. De knapperige kruimels kunnen ook vlak voor het opdienen door het appelmoes-abrikozenmengsel worden geroerd.