KookJij

Bruine bonen potje van Oma met appel, spek en stroop

Op zaterdag aten we bij mijn ouders vaak bruine bonen of kapucijners. Snel klaar was en we vonden het allemaal erg lekker. Ik kwam het recept een tijdje terug weer tegen, dus maken. Ik heb het recept een beetje aangepast aan de tegenwoordige tijd, maar de basis is hetzelfde gebleven: bruine bonen, spek, stroop en appeltjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine bonen potje van Oma met appel, spek en stroop te bereiden

  1. Bak het spek in een drogepan knapperig en bruin. Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zien.
  2. Bak de preiringen een paar minuten mee tot ze zacht zijn geworden.
  3. Voeg de tijm, gesnipperde paprika en de appel toe en bak 2 minuten mee.
  4. Doe de goed uitgelekte bruine bonen erbij en warm alles goed door. Maak op smaak met de azijn, mosterd en stroop.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een groene salade.
(Je kunt hier aardappels bij eten of aardappelpuree, maar wij eten de bruine bonen altijd zonder aardappelen, maar met een salade of appelmoes.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst