KookJij

Appel bladerdeeg taartjes

Een heerlijk appel bladerdeeg taartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel bladerdeeg taartjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.
Tip: Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sonja

Sonja zegt:
Makkelijk en smakelijk!
spanky

spanky zegt:
gemakkelijk en overheerlijk dus nu al meerdere malen klaargemaakt en altijd even rap op bedankt;):)
Anna

Anna zegt:
Je kunt ze een paar dagen goed houden, mits goed afgesloten. Beter is ze klaar te maken zonder te bakken en dan voor gebruik in de oven, dan zijn ze toch het lekkerst.:D
Succes!
Anna
KookJij.
janny

janny zegt:
Hoe bewaar je eigengebakken appelflapje van bladerdeeg, zodat ze voor het weekend nog lekker blijven?
gianita

gianita zegt:
Heerlijk, dit is een topper.
mirjam

mirjam zegt:
Leuk!
linda

linda zegt:
heel makkelijk en heerlijk, met de kinderen op een verjaardagsfeestje altijd succes:p