Recept
« Terug naar recepten
Appel bladerdeeg taartjes
PT40M
Appel bladerdeeg taartjes
Een heerlijk appel bladerdeeg taartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel bladerdeeg taartjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.
Tip: Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.
Tip: Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
spanky zegt:
Anna zegt:
Succes!
Anna
KookJij.
Sonja zegt: