Recept
« Terug naar recepten
Appel-citroentaart
PT60M
Appel-citroentaart
Een heerlijk appel-citroentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wining&Dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-citroentaart te bereiden
Meng het bakmeel met de
olie/het botermengsel en de poedersuiker
verkruimel het met u handen.
Bedek met het deeg een ingevette bakvorm van 20x15 cm.
Bak het deeg in ongeveer 15 min gaar in een oven op 180 graden C.
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Besprenkel deze met het citroensap en de geraspte citroeschil.
Klop de eieren los met de suiker.
Houd 2 el suiker achter.
Bedek de taartbodem met de appelschijfjes en giet hier het eiermengsel over heen.
Bak de taart in ongeveer 30 min gaar in de oven op 160 graden C.
Bestrooi de taart tenslotte met 2 el suiker en gratineer hem gedurende 2 min. onder de grill.
olie/het botermengsel en de poedersuiker
verkruimel het met u handen.
Bedek met het deeg een ingevette bakvorm van 20x15 cm.
Bak het deeg in ongeveer 15 min gaar in een oven op 180 graden C.
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Besprenkel deze met het citroensap en de geraspte citroeschil.
Klop de eieren los met de suiker.
Houd 2 el suiker achter.
Bedek de taartbodem met de appelschijfjes en giet hier het eiermengsel over heen.
Bak de taart in ongeveer 30 min gaar in de oven op 160 graden C.
Bestrooi de taart tenslotte met 2 el suiker en gratineer hem gedurende 2 min. onder de grill.
bertal zegt: