KookJij

Appel en pastinakensoep

Een heerlijk appel en pastinakensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel en pastinakensoep te bereiden

1).Verhit de reuzel in de grote pan en fruit daarin aan de uien, pastinaak, prei, venkel, gember, koriander- en komijnzaad.
2).De uien-groentes mogen niet bruinen, maar moeten wel zacht geworden zijn. Dan mag de knoflook er bij, die nog even een paar minuten mee mag fruiten.
3).Dan gaat de bouillon er bij. Breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat 45 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
4).De soep nu in gedeeltes in de keukenmachine pureren tot een homogene massa.
5).Alles gaat weer terug in de pan, de room komt er bij en de soep wordt op smaak afgemaakt met zout en veel vers gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : In voorverwarmde kommen/diepe borden en bestrooien met de gesnipperde koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Vicki,
Eeeh, de appels doe je in de pan samen met de uien en de rest.
Bedankt voor de opmerkzaamheid!
Jan A.
vicki

vicki zegt:
En wat doe ik met de appels??:o:o