De appels uit de oven kunnen worden geserveerd bij een vlees gerecht.
Kan gebruikt worden als snack.
Kan ook dienen als toetje.
Recept
« Terug naar recepten
Appel, Gepoft met Kaneel en Suiker
PT35M
Appel, Gepoft met Kaneel en Suiker
Een heerlijk appel, gepoft met kaneel en suiker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel, Gepoft met Kaneel en Suiker te bereiden
1).Boor het klokhuis uit de appels en zet ze recht op in een stuk alu-folie, waarin je de appels later geheel kunt inpakken.
2).Doe een eetlepel basterdsuiker in de appel en daarop een eetlepel boter. Zet een stokje kaneel rechtop in het boorgat en vul het gat verder met de krenten of rozijnen. Steek 2 kruidnagels in de appel.
3).Pak de appel nu helemaal in de alu-folie, doe dat 6 maal en zet de appels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
2).Doe een eetlepel basterdsuiker in de appel en daarop een eetlepel boter. Zet een stokje kaneel rechtop in het boorgat en vul het gat verder met de krenten of rozijnen. Steek 2 kruidnagels in de appel.
3).Pak de appel nu helemaal in de alu-folie, doe dat 6 maal en zet de appels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
jimmytijger zegt: