Recept
« Terug naar recepten
Appel-kaneelmuffins
PT25M
Appel-kaneelmuffins
Een heerlijk appel-kaneelmuffins recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
43
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Verrukkelijk & Gezond
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-kaneelmuffins te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de papieren muffinvormpjes in de bakplaten.
2. Doe de appelmoes in een kom, roer de helft van de kaneel erdoor en zet dit apart.
3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de rest van de kaneel in een grote kom, roer de havervlokken en de bruine suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
4. Doe de melk, eieren, vanille-essence, olie en yoghurt in een kom en klop het door elkaar.
5. Schenk de vloeibare ingredienten in het kuiltje en roer dit alles goed door - roer niet te veel, want het mengsel moet nog wat klonterig zijn. Door te veel te roeren kunnen de muffins hard worden.
6. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het muffinbeslag, leg een halve eetlepel appelmoesmengsel in elk kuiltje, leg daarop de rest van het muffinbeslag.
7. Bestrooi dit alles met de bruien suiker en de havervlokken. Bak de muffins 25 tot 30 minuten tot ze gerezen. Laat ze 5 minuten in de vormpjes afkoelen en zet ze vervolgens op een taartrooster om helemaal af te koelen.
2. Doe de appelmoes in een kom, roer de helft van de kaneel erdoor en zet dit apart.
3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de rest van de kaneel in een grote kom, roer de havervlokken en de bruine suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
4. Doe de melk, eieren, vanille-essence, olie en yoghurt in een kom en klop het door elkaar.
5. Schenk de vloeibare ingredienten in het kuiltje en roer dit alles goed door - roer niet te veel, want het mengsel moet nog wat klonterig zijn. Door te veel te roeren kunnen de muffins hard worden.
6. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het muffinbeslag, leg een halve eetlepel appelmoesmengsel in elk kuiltje, leg daarop de rest van het muffinbeslag.
7. Bestrooi dit alles met de bruien suiker en de havervlokken. Bak de muffins 25 tot 30 minuten tot ze gerezen. Laat ze 5 minuten in de vormpjes afkoelen en zet ze vervolgens op een taartrooster om helemaal af te koelen.