KookJij

Appel kruimel met room en caramel ijs

Een heerlijk appel kruimel met room en caramel ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bron :CHEFKOK Julius Jaspers en Robert Kranenborg
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel kruimel met room en caramel ijs te bereiden


1. Rasp bevroren kruimeldeeg (apart recept) op een bakplaat met antiaanbaklaag en bak ± 7 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven.

2. Snijd de appel op de mandoline in plakken van 2 cm en gebruik de middelste 4. Verwijder het klokhuis met een uitsteker.
3. Smelt boter in een koekenpan, smelt hier de suiker in en voeg de kaneel toe.
4. Bak de appel om en om in boter en suiker en aroseer voortdurend.
5 Flambeer de gare appel met calvados, laat nog even inkoken en breng op smaak met citroensap.
6. Bestrooi de gebakken appel met stukjes gaar kruimeldeeg
en serveer, eventueel met een bol vanille-ijs.

Kruimeldeeg;
4 personen Ingredieënten;

50 gram bloem
50 gram poedersuiker
50 gram boter, kamertemp.
40 gram amandelen
½ vanillestokje, uitgeschraapt

Bereiding:
1. Maal de amandelen in de keukenmachine tot een grove poeder.
2. Meng met de rest van de ingrediënten
3. Vorm een handzaam blokje en pak in met plasticfolie.
4. Bewaar in de vriezer.
5. Schaaf met een rasp deegstukjes op een bakplaat en laat drogen.
6. Bak de kruimel 7 minuten af op 200°C .

Serveer er een bolletje roomijs met karamel bij
met een lekkere toef slagroom.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Het kruimeldeeg heb ik een dag van te voren gemaakt en in de vriezer gelegd .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hallo Albert.Inderdaad kan dit veelvoudig gebruikt worden :) En ik heb het ook niet met de mandoline gesneden hoor ? Vlijm scherp !En 7 mm is inderdaad dik genoeg .Je kan het ook in blokjes maken :p

Lieve grt Mia:)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Mia,
Bedankt voor dat recept voor die kruimeldeeg. Dat kan veelvoudig gebruikt worden, denk ik. Maar appels snijden op een mandoline heb ik nooit van gehoord. Ik heb wel een appel en peren schil machientje, dat ook tevens het fruit in schijven snijdt en er de kroos uithaalt, maar die schijfjes worden dan maar 7mm dik. Hopelijk zal dat toch ook wel lukken.