Recept
« Terug naar recepten
Appel-perentaart met walnoten
PT90M
Appel-perentaart met walnoten
Een heerlijk appel-perentaart met walnoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-perentaart met walnoten te bereiden
* vet de taartvorm in.
* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren
* besprenkel het fruit met citroensap
* hak de walnoten grof
* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel
* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd
* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door
* meng de helft van de walnoten door het beslag
schep het beslag in de vorm
* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag
* strooi de rest van de noten erover
* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten
*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin
* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren
* besprenkel het fruit met citroensap
* hak de walnoten grof
* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel
* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd
* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door
* meng de helft van de walnoten door het beslag
schep het beslag in de vorm
* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag
* strooi de rest van de noten erover
* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten
*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jet zegt:
r. Belderok zegt: