Recept
« Terug naar recepten
Appel - Pompoen Soep
PT85M
Appel - Pompoen Soep
We gebruiken voor deze soep een fles-pompoen. Ook hier wordt het weer duidelijk, dat men met pompoenen vele kanten op kan
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel - Pompoen Soep te bereiden
- Snij de pompoen in plakken van 1½ - 2 cm dik, ontdoe die van hun schil, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes.
- Ondertussen staat in de grote pan de olijfolie heet te worden op het vuur.
- Carameliseer daarin de uien tot ze zacht zijn en bruin en doe dan de knoflook er bij en laat die 1 minuutje mee fruiten.
- Doe dan de pompoen er bij + de blokjes appel en de kaneel en laat dat nog eens 15 minuten al roerend sudderen.
- De bouillon gaat er bij en die brengen we aan de kook.
- Deksel op de pan en 30 minuten laten sudderen op een klein vuur.
- Zet dan de staafmixer er in en pureer de soep zo goed als het gaat.
- Breng verder op smaak met bv een beetje zeezout en schep in de voorverwarmde borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij en glas droge witte wijn.