KookJij

Appel sneeuwballen

Een heerlijk appel sneeuwballen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel sneeuwballen te bereiden

Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
Zet de appels in wat water op de schotel.
Vul ze met het rozijnenmengsel.
Laat ze in de oven van 190°C in 45 min. gaar worden, ze moeten echter wel heel blijven. Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
Maak de crème au beurre:
klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de crème au beurre en rol ze daarna door de kokos.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fleur

fleur zegt:
Wat is dat rozijnen mengsel dan?
arie

arie zegt:
Het recept klinkt lekker maar de bereidingswijze is geheel onduidelijk.

Ik zie bij de reacties dat je de vulling in een gat van een appelboor moet stoppen. Passen de kaarsjes dan nog wel in het midden van de appel, zoals op de foto? Lijkt me van niet.

"Zet de appels in wat water op de schotel. "
- dan worden ze toch snotgaar terwijl ze heel moeten blijven?

Ingredienten die niet in de bereidingswijze terugkomen.

Misschien kunt u het recept aanpassen zodat gebruikers hier er ook echt wat aan hebben.
Overigens geheel positief bedoeld.
twan

twan zegt:
Bedankt voor uw snelle reactie! Erg fijn. Dus er komen alleen rozijnen in het middelste deel van de appel? Ok dan. Alleen de inkepingen in de schil, gewoon met een mesje een paar keer overal wat insnijden, of echt lange reepjes eruit halen zodat de "inkepingen" openstaan? Ik zie bij ingrediënten: sukade en poedersuiker staan maar beiden vind ik niet terug in de bereidingswijze...? En,als laatste: de appel wordt dus koud opgediend?
toineke

toineke zegt:
Inderdaad, klokhuis eruit met een appelboor.
Je hoeft inderdaad de appel niet te schillen. Goed schoonwrijven is voldoende.
twan

twan zegt:
Ik snap het begin niet helemaal.. moet je een gat in het midden van de appel maken (met een appelboor?) en daarin het rozijnenmengsel doen? En hoe bedoelt u daarna de inkepingen in de appelschil maken, hoef ik de appel dan niet of niet helemaal te schillen?
Dank voor uw reactie, ik wil het voor kerst maken als ik weet hoe het moet. Dus ik hoop op een reactie.
jocelynn

jocelynn zegt:
Leuk bedacht;):D;):):p Ik ga het voor de kerstmarkt maken en verkopen;)
derbyke

derbyke zegt:
Wel heel speciaal bedacht en exclusief. .Groetjes van ons 3 :);):p