Recept
« Terug naar recepten
Appelbol
PT45M
Appelbol
Heerlijk als nagerecht, of natuurlijk als een traktatie!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbol te bereiden
- Verwarm de oven voor op 210°C. Week de rozijnen in de rum. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Meng de uitgelekte rozijnen met de noten, poedersuiker en boter. vul er de appelen mee.
- Rol de plakken bladerdeeg wat uit. Zet in het midden van elk vel een gevulde appel. Haal de punten van het deeg naar boven. maak je vingers nat en knijp de deegranden samen, zodat de appelen goed ingepakt zitten.
- Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk er de appelen mee. Zet 20 minuten in de oven. vorm intussen van de deegrestjes takjes en blaadjes. Plak ze op de appelen, bestrooi met kristalsuiker en bak nog 10 minuten. Serveer warm.
Anna Koudys zegt:
Ze worden altijd verwerkt, in compote, appeltaart, noem maar op.
Maar dit is ook een heerlijk gerecht, al laat ik vanwege mijn allergie de walnoten weg.