Recept
« Terug naar recepten
Appelbollen
PT15M
Appelbollen
Een heerlijk appelbollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
veronica hoolsema
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vroon
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbollen te bereiden
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze in ongeveer 10 minuten ontdooien. Meng de rozijnen, 1 eetlepel suiker en kaneel in een kommetje door elkaar. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
Bestrijk(met kwastje) de appels met citroensap.
Snijd 1 plakje bladerdeeg in vieren (dit zijn de bodems) en de rest van de plakjes elk in 6 repen.
Bestrijk de bladerdeegbodems met wat water en plak op gelijke afstand 6 repen op 1 bodem. Zet de appels
op de bodems en vul de holtes in de appel met het rozijnenmengsel. Vouw de repen baderdeeg om de appels en vouw de bovenkant tot een soort strik.
Zet de appelbollen op een beboterde (of met bakpapier beklede) bakplaat, bestrijk de deeg (met kwastje) met wat koffiemelk en bestrooi ze met wat suiker (evt. suiker met kaneelmix).
Bak de appelbollen in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.
Bestrijk(met kwastje) de appels met citroensap.
Snijd 1 plakje bladerdeeg in vieren (dit zijn de bodems) en de rest van de plakjes elk in 6 repen.
Bestrijk de bladerdeegbodems met wat water en plak op gelijke afstand 6 repen op 1 bodem. Zet de appels
op de bodems en vul de holtes in de appel met het rozijnenmengsel. Vouw de repen baderdeeg om de appels en vouw de bovenkant tot een soort strik.
Zet de appelbollen op een beboterde (of met bakpapier beklede) bakplaat, bestrijk de deeg (met kwastje) met wat koffiemelk en bestrooi ze met wat suiker (evt. suiker met kaneelmix).
Bak de appelbollen in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.