Recept
« Terug naar recepten
Appelcake van de bakplaat
PT70M
Appelcake van de bakplaat
Een heerlijk appelcake van de bakplaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recepten.denijverheid.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcake van de bakplaat te bereiden
De boter en de margarine met de suiker crémig kloppen tot het niet meer knarst.
De eieren er één voor één bijkloppen. De bloem met het bakpoeder, de kaneel en de gemalen kardamom zeven en in delen door het eiermengsel spatelen, tot geen bloem meer zichtbaar is.
Een bakplaat met een te groot stuk bakpapier bekleden en een rand omhoog vouwen van ca. 3 cm, de hoeken vastzetten met paperclips.
Het cakebeslag erin scheppen en gladstrijken. De appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden. De appelpartjes in een bak met water met citroensap leggen (tegen het verkleuren), droogdeppen en in rijen in het beslag drukken.
De bovenkant bestrooien met een mengsel van citroenrasp en suiker.
De bakplaat midden in een oven van 175º en de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar bakken.
De eieren er één voor één bijkloppen. De bloem met het bakpoeder, de kaneel en de gemalen kardamom zeven en in delen door het eiermengsel spatelen, tot geen bloem meer zichtbaar is.
Een bakplaat met een te groot stuk bakpapier bekleden en een rand omhoog vouwen van ca. 3 cm, de hoeken vastzetten met paperclips.
Het cakebeslag erin scheppen en gladstrijken. De appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden. De appelpartjes in een bak met water met citroensap leggen (tegen het verkleuren), droogdeppen en in rijen in het beslag drukken.
De bovenkant bestrooien met een mengsel van citroenrasp en suiker.
De bakplaat midden in een oven van 175º en de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frank zegt:
Dit recept heb ik met groot succes gebruikt voor mijn verjaardagstraktatie hier op mijn werk bij de gemeente! De noren smulden ervan en willen graag het recept hebben:),
Tusen takk,
Ha det bra (Hou'doe)
Judith zegt:
Anna zegt:
Freddy zegt: