KookJij

Appelcake van de bakplaat

Een heerlijk appelcake van de bakplaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelcake van de bakplaat te bereiden

De boter en de margarine met de suiker crémig kloppen tot het niet meer knarst.
De eieren er één voor één bijkloppen. De bloem met het bakpoeder, de kaneel en de gemalen kardamom zeven en in delen door het eiermengsel spatelen, tot geen bloem meer zichtbaar is.
Een bakplaat met een te groot stuk bakpapier bekleden en een rand omhoog vouwen van ca. 3 cm, de hoeken vastzetten met paperclips.
Het cakebeslag erin scheppen en gladstrijken. De appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden. De appelpartjes in een bak met water met citroensap leggen (tegen het verkleuren), droogdeppen en in rijen in het beslag drukken.
De bovenkant bestrooien met een mengsel van citroenrasp en suiker.
De bakplaat midden in een oven van 175º en de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Freddy

Freddy zegt:
Ik heb dit recept nog uit die heeeel oude Libelle. Het is bijna uit elkaar gevallen doordat ik het zo vaak gebakken heb. Nu op internet gevonden en nog steeds lekker. Ik gooi het uit mijn ordner...leve de IPad.
Ry

Ry zegt:
Lekker.
Ry

Ry zegt:
Lekker appelcake recept:)
Frank

Frank zegt:
Hei uit Noorwegen,
Dit recept heb ik met groot succes gebruikt voor mijn verjaardagstraktatie hier op mijn werk bij de gemeente! De noren smulden ervan en willen graag het recept hebben:),
Tusen takk,
Ha det bra (Hou'doe)
Judith

Judith zegt:
Je kunt dit gewoon kopen in de supermarkt. Bij de kruiden afdeling. Het zit gemalen in een potje. Het word ook vaak door de koekkruiden gedaan en in speculaas gebruikt. Echt heerlijk is het!
Anna

Anna zegt:
Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. Bij de Toko is dit ingredient te kopen.
marthakonings

marthakonings zegt:
Wat is kardamom in dit recept en waar vind ik dit in de supermarkt.
Judith

Judith zegt:
Dit is een recept van, ik geloof de Libelle, van wel een héééle lange tijd geleden. Toevallig weet ik dat omdat ik het recept sinds enige tijd in bezit heb door een moeder van een vriendin, die dus t 'origineel' nog heeft. Grappig.... Het blijft een heerlijk recept!
willemien

willemien zegt:
Nog een kleine opmerking dieetboter is nieuw voor mij
willemien

willemien zegt:
Dit recept bak ik jaren en is erg aan te raden. Kinderen zijn er dol op