Recept
« Terug naar recepten
Appelcake
PT60M
Appelcake
Een heerlijk appelcake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcake te bereiden
Klop het ei samen met de suiker.
Doe het meel door een zeef erbij.
Doe er de melk en de olie bij.
Giet de helft in de ingeboterde vorm.
Leg er appelschijfjes op.
Giet de rest van het deeg erover.
Leg er opnieuw appelschijfjes op.
Bak op 200°C gedurende 35-40 minuten.
Laat nu de boter smelten, doe er de 2 eetlepels suiker plus het ei bij.
Besmeer het gebak met het mengsel en laat nu kleuren onder de grill.
Doe het meel door een zeef erbij.
Doe er de melk en de olie bij.
Giet de helft in de ingeboterde vorm.
Leg er appelschijfjes op.
Giet de rest van het deeg erover.
Leg er opnieuw appelschijfjes op.
Bak op 200°C gedurende 35-40 minuten.
Laat nu de boter smelten, doe er de 2 eetlepels suiker plus het ei bij.
Besmeer het gebak met het mengsel en laat nu kleuren onder de grill.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Lekker met bolletje vanille ijs.