Recept
« Terug naar recepten
Appelcake
PT30M
Appelcake
Een heerlijk appelcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
220 kCal energie
4 Gram eiwit
9 Gram vet
31 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
9 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
53
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Voedingscentrum
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcake te bereiden
1. Warm de oven voor op 190° C. Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit. Bestrijk een kleine springvorm dun met wat margarine.
2. Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht. Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel. Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe.
3. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.
4. Meng de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.
5. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over.
6. Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in. Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ±45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
7. Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes. Eet de cake lauw of koud.
2. Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht. Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel. Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe.
3. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.
4. Meng de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.
5. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over.
6. Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in. Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ±45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
7. Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes. Eet de cake lauw of koud.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Ikke zegt:
Wij hebben de cake minder dan 1 uur in de oven gestopt, en ons huis stond bijna in brand! Hij zag helemaal zwart en had geen smaak!:(
linda zegt:
derbyke zegt:
emily zegt:
xxx
emily
cath zegt:
rangvi zegt:
jordyzuiddam zegt: