Recept
« Terug naar recepten
Appelcarré’s
PT50M
Appelcarré’s
Een heerlijk appelcarré’s recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcarré’s te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil alle appels en boor de klokhuizen eruit. Was de citroen, rasp de schil en pers deze uit. Snij de appels in dikke ronde plakken en doe ze met het citroensap, de citroenrasp en 5 eetlepels kaneellikeur in een kom. Laat de plakken appel ca. 30 minuten marineren. Verhit frituurolie op 180ºC, laat de appelplakken uitlekken, leg op ieder plakje bladerdeeg een plak appel en maak hiervan vierkante pakketjes door de vier punten naar elkaar toe te vouwen en druk ze vast. Frituur de appelcarré’s in delen en aan beide kanten in ca. 4-5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng 50 gram witte basterdsuiker met 2 theelepels kaneelpoeder en bestrooi de appelcarré’s ermee.
bobbeltje zegt: