Recept
« Terug naar recepten
Appelflappen
PT20M
Appelflappen
Een heerlijk appelflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
310 kCal energie
4 Gram eiwit
13 Gram vet
44 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
13 Gram vet
44 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 12 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelflappen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise).
Meng met de rozijnen, kaneel, 3 eetlepels suiker en spijs in een kom.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met de helft van het ei.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise).
Meng met de rozijnen, kaneel, 3 eetlepels suiker en spijs in een kom.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met de helft van het ei.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.