Recept
« Terug naar recepten
Appelflappen
PT30M
Appelflappen
Kids in de keuken, Lekker Doen
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Snufje zout & Snufje geluk, Lekker Doen week 25 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelflappen te bereiden
- Haal het bladerdeeg uit de diepvries en spreid de plakjes bladerdeeg uit over de aanrecht.
- Meng de appelcompote met de rozijnen.
- Voeg een beetje kaneel toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snijd de palkken bladerdeeg diogonaal in tweeen.
- Leg in het midden van iedere driehoek een klein schepje appelmengsel.
- Maak met de top van je vinger de randjes van het deeg nat (bakje water) en vouw voorzichtig de punten naar elkaar toe.
- Plak de randen op elkaar en druk aan het uiteinde van een vork zodat er een mooi streepjes patroon ontstaat.
- Prik met de vork gaatjes in het midden van de flap en strijk met wat water oer de bovenkant.
- Leg de driehoekjes op bakpapier op een bakplaat en bak de flapjes in de oven 15-20 minuten goudbruin.
- Even laten afkoelen op een rooster zodat ook de onderkant afkoelt.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Leuk om uit te delen!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Is er een reden dat je compote gebruikt?
monique ottenbros zegt:
Tanja Hermens zegt:
monique ottenbros zegt: