KookJij

Appelflappen

Kids in de keuken, Lekker Doen
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Snufje zout & Snufje geluk, Lekker Doen week 25 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelflappen te bereiden

  1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en spreid de plakjes bladerdeeg uit over de aanrecht.
  2. Meng de appelcompote met de rozijnen.
  3. Voeg een beetje kaneel toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Snijd de palkken bladerdeeg diogonaal in tweeen.
  6. Leg in het midden van iedere driehoek een klein schepje appelmengsel.
  7. Maak met de top van je vinger de randjes van het deeg nat (bakje water) en vouw voorzichtig de punten naar elkaar toe.
  8. Plak de randen op elkaar en druk aan het uiteinde van een vork zodat er een mooi streepjes patroon ontstaat.
  9. Prik met de vork gaatjes in het midden van de flap en strijk met wat water oer de bovenkant.
  10. Leg de driehoekjes op bakpapier op een bakplaat en bak de flapjes in de oven 15-20 minuten goudbruin.
  11. Even laten afkoelen op een rooster zodat ook de onderkant afkoelt.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Leuk om uit te delen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Gister gemaakt, echt lekker, heb alleen koekkruiden gebruikt ipv kaneel en wat abrikozenjam erbij.....en natuurlijk weer mn vinger verbrand haha
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Fijn recept :) Maar zelf zou ik gewoon appels gebruiken ipv compote,
Is er een reden dat je compote gebruikt?
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ook heerlijk als je de plakken bladerdeeg eerst insmeert met abrikozenjam, daarop de compote en dan dichtvouwen
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Lekker en makkelijk recept! Heel raar, ik eet ze nooit met oud en nieuw ( ook geen oliebollen) omdat ik het vaak te machtig vind bij de andere hapjes. Maar deze flapjes lust ik het hele jaar wel, heerlijk bij de koffie en thee of op een verjaardag :-) Deze ga ik nog vaak maken!
Gerrit

Gerrit zegt:
Een mooi recept, geen olie stank en toestanden, ik maak het.
Bedankt, fijne dagen.