KookJij

Appelgelei met kaneelstokje

Een heerlijk appelgelei met kaneelstokje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelgelei met kaneelstokje te bereiden

Snij de gewassen appels in stukken. Breng ze aan de kook met het water en laat 30 minuten koken. Giet dan de appels met het vocht door een zeef en laat het sap minstens 1 uur goed uitlekken. Druk af en toe met de rug van een pollepel het sap uit de appels. Weeg de hoeveelheid sap af en voeg er 50%suiker, het citroensap, het kaneelstokje en de laurier aan toe .Laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Verdeel over de glaasjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Nee Jacoba,
Dat is niet nodig omdat de appels door de zeef gaan.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
jacoba

jacoba zegt:
Moeten de appels niet geschild worden??