Recept
« Terug naar recepten
Appelgelei met kaneelstokje
PT60M
Appelgelei met kaneelstokje
Een heerlijk appelgelei met kaneelstokje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelgelei met kaneelstokje te bereiden
Snij de gewassen appels in stukken. Breng ze aan de kook met het water en laat 30 minuten koken. Giet dan de appels met het vocht door een zeef en laat het sap minstens 1 uur goed uitlekken. Druk af en toe met de rug van een pollepel het sap uit de appels. Weeg de hoeveelheid sap af en voeg er 50%suiker, het citroensap, het kaneelstokje en de laurier aan toe .Laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Verdeel over de glaasjes.
Anna zegt:
Dat is niet nodig omdat de appels door de zeef gaan.
Groetjes,
Anna.
KookJij.