Recept
« Terug naar recepten
Kruidige pruimenchutney
PT30M
Kruidige pruimenchutney
Na de diverse soorten pruimenjam ben ik aan
het experimenteren geslagen en dat resulteerde in deze heerlijke kruidige
pruimenchutney.
Niet alleen lekker bij een kaasplankje of paté. Ook heerlijk bij een gehaktbal
of gehaktbrood en als oppepper in een stoofschotel of bij een rijstschotel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige pruimenchutney te bereiden
- Doe de gewassen en in stukjes gesneden pruimen in een pan voeg azijn, water en alle kruiden (behalve het zout) en breng alles aan de kook.
- Voeg ui en honing toe en laat dit geheel ongeveer 10 tot 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot de pruimen zacht zijn en de massa ingedikt is. Roer regelmatig goed door zodat het niet kan aanbranden.
- Verwijder zoveel mogelijk de kruiden en specerijen (ik kon de kruidnagels niet meer terugvinden) en breng het geheel op smaak met zout.
- Vul direct de schone potjes en zet ze 10 minuutjes op de kop om vacuüm te trekken.
- Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats. Geopende potjes moet je in de koelkast bewaren.