KookJij

Kruidige pruimenchutney

Na de diverse soorten pruimenjam ben ik aan het experimenteren geslagen en dat resulteerde in deze heerlijke kruidige pruimenchutney. Niet alleen lekker bij een kaasplankje of paté. Ook heerlijk bij een gehaktbal of gehaktbrood en als oppepper in een stoofschotel of bij een rijstschotel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige pruimenchutney te bereiden

  1. Doe de gewassen en in stukjes gesneden pruimen in een pan voeg azijn, water en alle kruiden (behalve het zout) en breng alles aan de kook.
  2. Voeg ui en honing toe en laat dit geheel ongeveer 10 tot 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot de pruimen zacht zijn en de massa ingedikt is. Roer regelmatig goed door zodat het niet kan aanbranden.
  3. Verwijder zoveel mogelijk de kruiden en specerijen (ik kon de kruidnagels niet meer terugvinden) en breng het geheel op smaak met zout.
  4. Vul direct de schone potjes en zet ze 10 minuutjes op de kop om vacuüm te trekken.
  5. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats. Geopende potjes moet je in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst