Recept
« Terug naar recepten
Appelmeisjes
PT50M
Appelmeisjes
Een heerlijk appelmeisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Hermsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmeisjes te bereiden
Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de over voor op 220°C.
Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
Snijd ze in mooie plakjes.
Maak het spijs zoals aangegeven op verpakking
(snijd van een andere plakje bladerdeeg gelijke reepjes)
Pak 1 bladerdeeg en bestrijk deze met spijs.
Leg de appels dakpansgewijs neer.
Leg de reepjes bladerdeeg in ruitjes erop (net als bij een appeltaart)
Bestrijken met eigeel.
Kaneel en suiker erover.
Ga op deze wijze verder!
Bak ze in 15 à 20 min goudbruin op 220°C.
Verwarm de over voor op 220°C.
Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
Snijd ze in mooie plakjes.
Maak het spijs zoals aangegeven op verpakking
(snijd van een andere plakje bladerdeeg gelijke reepjes)
Pak 1 bladerdeeg en bestrijk deze met spijs.
Leg de appels dakpansgewijs neer.
Leg de reepjes bladerdeeg in ruitjes erop (net als bij een appeltaart)
Bestrijken met eigeel.
Kaneel en suiker erover.
Ga op deze wijze verder!
Bak ze in 15 à 20 min goudbruin op 220°C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
carmen zegt:
carmen zegt: