KookJij

Appelmeisjes

Een heerlijk appelmeisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelmeisjes te bereiden

Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de over voor op 220°C.
Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
Snijd ze in mooie plakjes.
Maak het spijs zoals aangegeven op verpakking
(snijd van een andere plakje bladerdeeg gelijke reepjes)
Pak 1 bladerdeeg en bestrijk deze met spijs.
Leg de appels dakpansgewijs neer.
Leg de reepjes bladerdeeg in ruitjes erop (net als bij een appeltaart)
Bestrijken met eigeel.
Kaneel en suiker erover.
Ga op deze wijze verder!
Bak ze in 15 à 20 min goudbruin op 220°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Hoi Samantha, uiteraard worden ze wat droger, maar het ligt ook aan de soort die je gebruikt, ik had rode goudreinet, maar jonagold is ook goed, maar had je ze niet te lang in de oven? Het ligt soms ook aan de grote van de oven, een kennis van mij heeft een kleine oven en dan moet haar temp. altijd lager dan die van mij. Succes, want ze zijn erg lekker.
samantha

samantha zegt:
Waren de appels bij jullie ook zo droog, of hoort/ verandert dat??
carmen

carmen zegt:
Heb het iets anders gemaakt, de appel niet in stukjes. Klokhuis met appelboor verwijderen vullen met de spijs e.d. 2 punten van het bladerdeeg eroverheen. Eigeel kloppen, met kwastje bestrijken en in de oven, krijg je een soort schuitje, en de uiteinden met slagroom en bepoederen met poedersuiker, en event, een blikje vlaaivulling kersen verwarmen en erbij servere,n bolletje ijs en wat amandelsnippers heb je een lekker dessert, groetjes Carmen.