Recept
« Terug naar recepten
Appelmoes
PT30M
Appelmoes
Een heerlijk appelmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pim haaksbergen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoes te bereiden
1. Gelatine weken in koud water.
2. Verwijder het klokhuis en schil de appels. Doe de appels in een pan met een beetje sap van een citroen, een vanillestokje en 3 eetlepels suiker.
3. Maak een beslag van 2 el. bloem, 1 eiwit, 2 el. suiker, 1 el amandelschaafsel en 2 el. smolten boter.
4. Maak met je vingers op de bakplaat een rondje. Bak de koekjes op 200 graden in 6 minuten. Haal ze uit de oven en druk de koekjes direct in een kopje zodat er een bakje ontstaat.
5. Doe de gelatine in het appelmengsel en laat dit langzaam opstijven.
6. Doop het bakje in de appelmoes en zet het op een bord. Doe wat van de appelmoes in het bakje en strooi met een zeef wat kaneel erover
2. Verwijder het klokhuis en schil de appels. Doe de appels in een pan met een beetje sap van een citroen, een vanillestokje en 3 eetlepels suiker.
3. Maak een beslag van 2 el. bloem, 1 eiwit, 2 el. suiker, 1 el amandelschaafsel en 2 el. smolten boter.
4. Maak met je vingers op de bakplaat een rondje. Bak de koekjes op 200 graden in 6 minuten. Haal ze uit de oven en druk de koekjes direct in een kopje zodat er een bakje ontstaat.
5. Doe de gelatine in het appelmengsel en laat dit langzaam opstijven.
6. Doop het bakje in de appelmoes en zet het op een bord. Doe wat van de appelmoes in het bakje en strooi met een zeef wat kaneel erover