KookJij

Appelmoes

Een heerlijk appelmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: pim haaksbergen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelmoes te bereiden

1. Gelatine weken in koud water.
2. Verwijder het klokhuis en schil de appels. Doe de appels in een pan met een beetje sap van een citroen, een vanillestokje en 3 eetlepels suiker.
3. Maak een beslag van 2 el. bloem, 1 eiwit, 2 el. suiker, 1 el amandelschaafsel en 2 el. smolten boter.
4. Maak met je vingers op de bakplaat een rondje. Bak de koekjes op 200 graden in 6 minuten. Haal ze uit de oven en druk de koekjes direct in een kopje zodat er een bakje ontstaat.
5. Doe de gelatine in het appelmengsel en laat dit langzaam opstijven.
6. Doop het bakje in de appelmoes en zet het op een bord. Doe wat van de appelmoes in het bakje en strooi met een zeef wat kaneel erover

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst