Recept
« Terug naar recepten
Appelpannetje
PT30M
Appelpannetje
Een heerlijk appelpannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelpannetje te bereiden
Bekleed vier hoge ovenvormpjes met bladerdeeg en beprik ze. Bak 8 minuten op 180 graden
Snij de appelen in schijfjes en leg ze 2 minuten in het appelsap met de suiker. Laat uitlekken. Schik ze in het bladerdeegvormpje
Meng de bloem, suiker en boter tot kruimels en bedek hiermee het pannetje
Laat 15 minuten bakken op 175 graden en serveer warm met ijs of slagroom
Snij de appelen in schijfjes en leg ze 2 minuten in het appelsap met de suiker. Laat uitlekken. Schik ze in het bladerdeegvormpje
Meng de bloem, suiker en boter tot kruimels en bedek hiermee het pannetje
Laat 15 minuten bakken op 175 graden en serveer warm met ijs of slagroom
appelpannetje zegt: