Recept
« Terug naar recepten
Appelsorbet met calvados
PT45M
Appelsorbet met calvados
Een heerlijk appelsorbet met calvados recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Sorbets
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelsorbet met calvados te bereiden
Schil de appels, ontdoe ze van klokhuis en snij in partjes.
Besprenkel met citroensap. (tegen verkleuring)
Zet de appels met een beetje water, suiker en glucose op en laat gaar koken.
Pureer de massa en laat afkoelen.
Draai massa vervolgens in de sorbetiere, samen met de champagne/sekt tot hij stevig is.
Serveer direct uit in hoge voorgekelde champagnecoupes op een spiegeltje van calvados en zet een ongeschild partje appel op de rand van het glas.
Besprenkel met citroensap. (tegen verkleuring)
Zet de appels met een beetje water, suiker en glucose op en laat gaar koken.
Pureer de massa en laat afkoelen.
Draai massa vervolgens in de sorbetiere, samen met de champagne/sekt tot hij stevig is.
Serveer direct uit in hoge voorgekelde champagnecoupes op een spiegeltje van calvados en zet een ongeschild partje appel op de rand van het glas.