Recept
« Terug naar recepten
Appelstroopparfait met een loempia van appel
PT90M
Appelstroopparfait met een loempia van appel
Een heerlijk appelstroopparfait met een loempia van appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelstroopparfait met een loempia van appel te bereiden
( eierdooiers en de 6 eieren met de suiker au bain marie klopppen.
Klop de slagroom en spatel deze samen met de appelstroop door de eimassa.
Zet het geheel in de vriezer.
Snij de appel en de peperkoek in kleine blokjes en breng ze op smaak met suiker, kaneel en een scheut calvados.
Smeer het loempiavel in met ei en rol het appel- en peperkoekmengsel er strak in.
Frituur de loempiaaatjes op 175 graden
in een pannetje met olie.
Serveer de appelstroopparfait met een opengesneden loempia.
Garneer met boerenjongens en een takje mint.
Klop de slagroom en spatel deze samen met de appelstroop door de eimassa.
Zet het geheel in de vriezer.
Snij de appel en de peperkoek in kleine blokjes en breng ze op smaak met suiker, kaneel en een scheut calvados.
Smeer het loempiavel in met ei en rol het appel- en peperkoekmengsel er strak in.
Frituur de loempiaaatjes op 175 graden
in een pannetje met olie.
Serveer de appelstroopparfait met een opengesneden loempia.
Garneer met boerenjongens en een takje mint.