Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart van ons mam
PT90M
Appeltaart van ons mam
Een heerlijk appeltaart van ons mam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ons mam
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart van ons mam te bereiden
-Schil de appels en snijd ze in vieren.
Snijd op de bovenkant de appels een beetje in.
Vermeng 2 eetl suiker, 2 theel kaneel met de appels en laat dit intrekken.
--Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Maak een cakebeslag,
smelt de boter, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop dit flink door.
Voeg een ei toe, klop dit met de mixer door de botermassa, ga zo door tot alle eieren verwerkt zijn.
Voeg nu in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe, roer dit voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
-Vet de springvorm in, en doe het beslag in de vorm.
Leg de appels in het deeg met de ronde kant boven.
Bestrooi het geheel met suiker en kaneel.
Plaats de vorm in het midden van de oven.
Na 60 a 70 min met een sateprikker kijken of de taart gaar is, als er geen deeg aan de prikker zit is hij goed. Na 5 min de buitenkant van de springvorm verwijderen.
Snijd op de bovenkant de appels een beetje in.
Vermeng 2 eetl suiker, 2 theel kaneel met de appels en laat dit intrekken.
--Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Maak een cakebeslag,
smelt de boter, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop dit flink door.
Voeg een ei toe, klop dit met de mixer door de botermassa, ga zo door tot alle eieren verwerkt zijn.
Voeg nu in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe, roer dit voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
-Vet de springvorm in, en doe het beslag in de vorm.
Leg de appels in het deeg met de ronde kant boven.
Bestrooi het geheel met suiker en kaneel.
Plaats de vorm in het midden van de oven.
Na 60 a 70 min met een sateprikker kijken of de taart gaar is, als er geen deeg aan de prikker zit is hij goed. Na 5 min de buitenkant van de springvorm verwijderen.
Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)
Deze appeltaart bakte mijn moeder vroeger al altijd, nog steeds groot succes en zeer geliefd bij velen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
spanky zegt:
Annie van Rossum zegt:
rijksen50 zegt:
mvanbree zegt:
cillen zegt:
Ik las toevallig je vraag, wij wonen in China en zelfrijzend bakmeel kun je maken met 500 gram bloem en een theelepel bakpoeder erbij.
[email protected] zegt: