Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart
PT60M
Appeltaart
Een heerlijk appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
- personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart te bereiden
Citroen afborstelen onder hete kraan, rasp de schil en pers de citroen uit.
Snijd de geschilde appels elk in vieren en verwijder de klokhuizen.
Kerf de appelparten aan de bolle kant in en besprenkel met citroensap.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de zure room, de boter, de suiker, de kaneel en de citroenrasp in de foodprocessor of met de mixer door elkaar.
Meng er een voor een de eieren door.
Spatel er het gezeefde cakemeel door.
Schep het beslag in de met boter in gevette en met bloem bestrooide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de appels met de ingekerfde kant naar boven in een gelijkmatig patroon over de taart. Strooi de kokos erover.
Bak de taart in ± 45 minuten gaar.
Snijd de geschilde appels elk in vieren en verwijder de klokhuizen.
Kerf de appelparten aan de bolle kant in en besprenkel met citroensap.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de zure room, de boter, de suiker, de kaneel en de citroenrasp in de foodprocessor of met de mixer door elkaar.
Meng er een voor een de eieren door.
Spatel er het gezeefde cakemeel door.
Schep het beslag in de met boter in gevette en met bloem bestrooide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de appels met de ingekerfde kant naar boven in een gelijkmatig patroon over de taart. Strooi de kokos erover.
Bak de taart in ± 45 minuten gaar.