Van sneetjes verkruimeld brood met plakjes kaas, eieren en plakjes tomaat bakte is deze heerlijke taart voor onze leesclub.
Omdat één leesclublid vegetarisch eet heb ik de taart vegetarisch gehouden. Heel lekker is natuurlijk ook om plakjes ham, salami of plakjes gerookte zalm tussen de broodtaart te doen.
Lekker lunchgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een salade erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Broodquiche met kaas en tomaten
PT30M
Broodquiche met kaas en tomaten
De quiche wordt gemaakt van verkruimeld brood met eieren, zure room, kaas en tomaten. Heerlijk om je oude bood op te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodquiche met kaas en tomaten te bereiden
- Korsten van het brood snijden.
- In grote kom 2 eieren, zure room, peper, zout en paprikapoeder door elkaar kloppen. Brood erboven verkruimelen.
Alles door elkaar scheppen en plm. 10 minuten laten wellen. - Tomaten in dunne plakken snijden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Taartvorm bekleden met bakpapier.
- HELFT van het broodmengsel over de bodem verdelen. Dan volgen de plakken kaas, die je dun besmeert met mosterd.
- Verdeel hierover de plakjes tomaat . Bestrooi deze met de basilicum.
- Rest van het broodmengsel hierover verdelen.
- Rest van de eieren met de geraspte kaas los kloppen en over de broodtaart schenken.
- Taart in het midden van de oven plm. 45 minuten goudbruin bakken. In 8 punten snijden.