Heel lekker is natuurlijk ook om plakjes ham, salami of plakjes gerookte zalm tussen de broodtaart te doen.
Het originele recept heeft ooit in een TIP Culinai gestaan. Ik het het recept in grote mate aangepast, dus kan ik het een eigen recept noemen.
Recept
« Terug naar recepten
Broodtaart met kaas en tomaten
PT30M
Broodtaart met kaas en tomaten
Van verkruimeld oud brood, zure room, eieren, kaas en tomaten maakte ik deze hartige taart. Deze keer vegetarisch maar volgende keer met gerookte zal, salami of rauwe ham. Nog lekkerder denk ik.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodtaart met kaas en tomaten te bereiden
- Korsten van het brood snijden.
- In grote kom 2 eieren, zure room, peper, zout en paprikapoeder door elkaar kloppen.
- Brood erboven verkruimelen. Alles door elkaar scheppen en plm. 10 minuten laten wellen.
- Tomaten in dunne plakken snijden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Taartvorm bekleden met bakpapier.
- Helft van het broodmengsel over de bodem verdelen. Dan volgen de plakken kaas, die je dun besmeert met mosterd. Verdeel hierover de plakjes tomaat en bestrooi deze met de basilicum.
- Rest van het broodmengsel hierover verdelen.
- Rest van de eieren met de geraspte kaas los kloppen en over de broodtaart schenken.
- Taart in het midden van de voorverarmdee oven plm. 45 minuten goudbruin bakken.
- In 8 punten snijden.