Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartje met amandelspijs (zieopm)
PT45M
Appeltaartje met amandelspijs (zieopm)
Een heerlijk appeltaartje met amandelspijs (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaartje met amandelspijs (zieopm) te bereiden
Steek de plakken korstdeeg uit en bestrijk deze met losgeklopt eigeel.
Bestuif ze vervolgens met kaneelsuiker en amandelschaafjes.
Plaats in het midden een bolletje amandelspijs.
Schil de appel, snij deze in dunne schijven en leg deze op de korstplak in de amandelspijs, licht aandrukken.
Bak het deeg in 22 min. af op 180 graden C.
Melk, suiker en vanille verwarmen en 10 min. laten trekken, dit zeven en dooiers toevoegen.
Laten garen, maar niet warmer dan 80 graden C.
Het is klaar wanneer de saus gebonden is.
Saus koud laten worden en wat advocaat toevoegen.
Bestuif ze vervolgens met kaneelsuiker en amandelschaafjes.
Plaats in het midden een bolletje amandelspijs.
Schil de appel, snij deze in dunne schijven en leg deze op de korstplak in de amandelspijs, licht aandrukken.
Bak het deeg in 22 min. af op 180 graden C.
Melk, suiker en vanille verwarmen en 10 min. laten trekken, dit zeven en dooiers toevoegen.
Laten garen, maar niet warmer dan 80 graden C.
Het is klaar wanneer de saus gebonden is.
Saus koud laten worden en wat advocaat toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Allers zegt:
moet 80 graden zijn.
Heb het al veranderd.
hartelijk dank.;);)
bertal zegt:
Fijn dat het een lekker recept is, bedankt voor de leuke reactie en succes met het koken. :);)m.v.g. Bert Allers