Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartje met vanille-ijs en abrikozencoulis.
PT45M
Appeltaartje met vanille-ijs en abrikozencoulis.
Een heerlijk appeltaartje met vanille-ijs en abrikozencoulis. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaartje met vanille-ijs en abrikozencoulis. te bereiden
Rol de bladerdeeg uit en steek er ronde vormen uit met een diameter van 10 cm.
Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snij het vruchtvlees in dunne plakjes, en schik de appelschijfjes in een cirkel op het bladerdeeg.
Smelt de boter en smeer ze met een kwastje over de appeltaartjes.
Bestrooi elk taartje met 1 tl suiker.
Bak de taartjes in ca 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak van de abrikozen een abrikozencoulis.
Serveren:
Dien de appeltaartjes warm op met een bolletje vanille-ijs en duppel de abrikozencoulis eromheen
Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snij het vruchtvlees in dunne plakjes, en schik de appelschijfjes in een cirkel op het bladerdeeg.
Smelt de boter en smeer ze met een kwastje over de appeltaartjes.
Bestrooi elk taartje met 1 tl suiker.
Bak de taartjes in ca 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak van de abrikozen een abrikozencoulis.
Serveren:
Dien de appeltaartjes warm op met een bolletje vanille-ijs en duppel de abrikozencoulis eromheen