KookJij

Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing

Cake met speculaas en appel deze omwentelt met advocaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing te bereiden

  1. Boter laten smelten meng de suikers toe en klop tot een romige massa voeg de eieren toe en klop deze goed op. Voeg de gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng tot je een homogeen mengsel bekomt. Beboter de cakevorm en bestuif met bloem. Bedek de bodem van de cakevorm met een laagje deeg vervolgens de speculaas erop verdelen. Appels geschild en in partjes gesneden omwenteld met advocaat erover verdelen. Vervolgens terug deeg als laatste enkele stukjes appel bovenop het deeg. Verwarm de oven op 180 gr bak de cake +/- 60 min gaar laat afkoelen in vorm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lucrece Delem

Lucrece Delem zegt:
Dank u wel Hilde.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Lucrese neen de speculoos er gewoon op verdelen, groetjes Hilde
Lucrece Delem

Lucrece Delem zegt:
Dag Hilde, de speculaas is die verkruimeld op het deeg aub?
Ria Cornelis

Ria Cornelis zegt:
Dank je wel voor de feedback. Ga het inplannen als dessertje voor Valentijn.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Ria, over de appelpartjes de advocaat verdelen. Groetjes Hilde
Ria Cornelis

Ria Cornelis zegt:
Wat bedoel je precies met omwentelde appelschijfjes?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ben echt benieuwd, het dessert voor Pasen heb ik ook al in gedachten deze keer moet het wel echt in paassfeer zijn :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker en vast;-) Nu al in gedachten met ander fruit en een slokje likeur...
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad maar toch een beetje sabotage he ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb trouwens pepernoten gebruikt, wij kregen 2 zakken die over waren ;-) Die heb ik gemalen en gebruikt ipv speculaas. Zo krijgt alles zijn bestemming, nietwaar? Zoals jij altijd zegt: "Je fantasie laten werken"
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb een goede leermeester ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Was weer eens wat anders hé ;-) mooie foto's bij je reacties ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een echte aanrader, lekker met de dronken appeltjes ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Helaba die ziet er heerlijk uit, laat het smaken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Kan helemaal niks mis mee zijn;-)