Ik hou van experimenteren,
probeer met de apparaten die ik heb iets leuks te maken.
Kost wel veel tijd, het is wel geen whisky, maar erg lekker.
Reacties van harte welkom
Recept
« Terug naar recepten
Appeltjes jenever
PT7000M
Appeltjes jenever
Een heerlijk appeltjes jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
7000 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
- kCal energie
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
hans de vos
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltjes jenever te bereiden
Pureer de appels.
Voeg de wijn toe en het gist en de suiker.
Vul aan met water tot ca 4 liter.
Meng alles door schudden goed door elkaar en laat gisten gedurende ca 5 dagen op een warme plek (radiator bv).
Als er geen koolzuur meer vrijkomt, scheid de pulp van de vloeistof.
Ik gebruik hiervoor een schoonmaakapp. van blokker
Bedek het ronddraaiende gedeelte met kaasdoek en giet de vloeistof hierdoor.
De koek draai ik rond tot droog.
Vul een waterdestilleerapparaat met de vloeistof en kook de alcohol hieruit.
Super.
Voeg de wijn toe en het gist en de suiker.
Vul aan met water tot ca 4 liter.
Meng alles door schudden goed door elkaar en laat gisten gedurende ca 5 dagen op een warme plek (radiator bv).
Als er geen koolzuur meer vrijkomt, scheid de pulp van de vloeistof.
Ik gebruik hiervoor een schoonmaakapp. van blokker
Bedek het ronddraaiende gedeelte met kaasdoek en giet de vloeistof hierdoor.
De koek draai ik rond tot droog.
Vul een waterdestilleerapparaat met de vloeistof en kook de alcohol hieruit.
Super.
Hans de vos zegt: