KookJij

Appeltjes uit de oven met appel-kaneelstroop

Een heerlijk appeltjes uit de oven met appel-kaneelstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltjes uit de oven met appel-kaneelstroop te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de appels en snij ze, met schil, doormidden. Snij het klokhuis er zo goed mogelijk uit zodat een holletje ontstaat.

Besmeer de binnenkanten van de appels met Frutesse appel kaneelstroop. Snij de gedroogde pruimen in stukjes en meng dit met de rozijnen en de pijnboompitten. Doe de vulling in de appels. Giet er een theelepel slagroom per appelhelft over.

Giet het appelsap in een ovenschaal en zet de gevulde appels erin. Dek het geheel af met aluminiumfolie.

Bak de appeltjes in 20 minuten gaar. Verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie. Serveer de appeltjes warm. Geef er eventueel geklopte slagroom of vanillevla bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

judith

judith zegt:
lijkt me erg lekker
ook voor de kids