KookJij

Arabische lamssoep

Een heerlijk arabische lamssoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 125 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Arabische lamssoep te bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Doe het lamsvlees erbij en bak op hoog vuur licht bruin. Doe dan de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes met sap en 1,5 liter water erbij en breng aan de kook. Laat 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen. Bestrooi de soep met fijngesneden korianderblaadjes en serveer direkt.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Josje

Josje zegt:
Lijkt me erg weinig lamsvlees voor 8 personen en teveel saffraan en teveel koriander in verhouding.
Ga het wel binnenkort maken voor 4 personen, maar wel met 400 gr. lamsvlees. Laat het wel weten, hoe dat is.