Recept
« Terug naar recepten
Arabische lamssoep
PT125M
Arabische lamssoep
Een heerlijk arabische lamssoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
125 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arabische lamssoep te bereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Doe het lamsvlees erbij en bak op hoog vuur licht bruin. Doe dan de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes met sap en 1,5 liter water erbij en breng aan de kook. Laat 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen. Bestrooi de soep met fijngesneden korianderblaadjes en serveer direkt.
Josje zegt:
Ga het wel binnenkort maken voor 4 personen, maar wel met 400 gr. lamsvlees. Laat het wel weten, hoe dat is.