Dit recept is lekker met gele rozijnen rijst. Kook 300 gram rijst met ½
theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen.
Verwijder het kaneelstokje voor het serveren. Lekker met groente naar
keuze.
Recept
« Terug naar recepten
Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ …
PT30M
Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ …
Bij dit recept draait alles om de worst In de ochtenduren de saus even
maken, omdat de saus koud geserveerd moet worden. Lekker apart van
smaak. Ik heb de runderworstjes voor ons tweetjes in de grillpan
gebakken. Officieel is dit een zomers gerecht. Dit recept voor echte
Afrikaanse boerewors is ideaal voor deze zomer en mag niet ontbreken bij
jouw barbecue.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ … te bereiden
- Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2- 3 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten.
- Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer.
- Prik de saucijzen in.
- Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottel braai.
- Serveer met de zoetzure saus.