KookJij

Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ …

Bij dit recept draait alles om de worst In de ochtenduren de saus even maken, omdat de saus koud geserveerd moet worden. Lekker apart van smaak. Ik heb de runderworstjes voor ons tweetjes in de grillpan gebakken. Officieel is dit een zomers gerecht. Dit recept voor echte Afrikaanse boerewors is ideaal voor deze zomer en mag niet ontbreken bij jouw barbecue.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ … te bereiden

  1. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2- 3 minuten.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten.
  3. Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer.
  4. Prik de saucijzen in.
  5. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottel braai.
  6. Serveer met de zoetzure saus.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit recept is lekker met gele rozijnen rijst. Kook 300 gram rijst met ½
theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen.
Verwijder het kaneelstokje voor het serveren. Lekker met groente naar
keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst