Klik op foto om te vergroten.
Voor de saus degene die geïnteresseerd zijn, 2 sjalotten fijn gesneden opstoven in een beetje boter, 2 vijgen fijn snijden en toevoegen, een flinke scheut porto en Boursin cuisine 3 pepers toevoegen. Laat op een zacht vuur even sudderen.
Recept
« Terug naar recepten
Ardeens varkenshaasje met vijgen en beukenzwammen
PT25M
Ardeens varkenshaasje met vijgen en beukenzwammen
Een heerlijk ardeens varkenshaasje met vijgen en beukenzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ardeens varkenshaasje met vijgen en beukenzwammen te bereiden
Bak de Ardeense varkenshaasjes aan weerszijden aan in boter. Hoeft niet te worden gekruid is, licht gezouten en gerookt.
Leg in beboterde schotel en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 min., de laatste vijf min. de vijgen toevoegen.
Bak ondertussen de beukenzwammen aan in boter en kruid af met gemalen peper, salie en rozemarijn.
Snijd de varkenshaasjes in dikke sneden, garneer af met de vijgen.
De beukenzwammen werden geserveerd op bolletjes puree vermengd met Boursin cuisine 3 pepers.
Voor de saus aan jullie de keus, maar dit gerecht werd geserveerd met een saus op basis van porto, vijgen en Boursin cuisine 3 pepers .
Serveer dit gerecht zeer warm .
Leg in beboterde schotel en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 min., de laatste vijf min. de vijgen toevoegen.
Bak ondertussen de beukenzwammen aan in boter en kruid af met gemalen peper, salie en rozemarijn.
Snijd de varkenshaasjes in dikke sneden, garneer af met de vijgen.
De beukenzwammen werden geserveerd op bolletjes puree vermengd met Boursin cuisine 3 pepers.
Voor de saus aan jullie de keus, maar dit gerecht werd geserveerd met een saus op basis van porto, vijgen en Boursin cuisine 3 pepers .
Serveer dit gerecht zeer warm .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Zou zeggen kom gerust eens langs maak je wel wegwijs in ons klein landje hier is toch heel wat te beleven tussen al het groen . Knuffels aan de lieve Bores van de twee meiden en voor jou ... je weet wel hé ;););)
hns zegt:
lode [email protected] zegt: