Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met verse vijgen
PT30M
Eendenborst met verse vijgen
"Magrets de canard aux figues" is de originele Franse naam van dit heerlijke gerecht.
Het is echt een gerecht dat past in het najaar, maar met kerst zou het ook niet misstaan bij een kerstdiner.
Tip: Gooi het vet dat bij het bakken van de eendenborst vrij komt niet weg! Het is namelijk heerlijk om daar aardappeltjes in te bakken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Uit het kookboekje "koken op zijn Frans" en gedeeltelijk aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met verse vijgen te bereiden
- Leg de filets op de velkant in een koekenpan en verwarm ze op een matig vuur. Draai het vuur hoger zodra er wat vet vrij komt. bak de filets ca. 8 minuten tot het vel knapperig en bruin is.
- Verwarm boter in een pan en schep de vijgen en de rozemarijn erdoor. Verwarm de vijgen ca. 10 minuten op een matig vuur.
- Giet het overtollig vet van de eendenborst in een kommetje. Keer de filets en bak de vleeskant op hoog vuur in 4-6 minuten tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rosé.
- Leg de filets in een ovenschaal in de oven om ze te laten rusten en warm te houden en doe de vijgen wanneer ze gewenste gaarheid hebben gekregen erbij.
- Maak intussen een roux van boter en bloem en voeg hieraan de wildfond en de balsamico azijn toe en roer dit tot een mooie gladde saus.
- Snijd de filets in plakjes en schik ze op een bord met de vijgen ernaast.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met (kriel)aardappeltjes die zijn gebakken in het eendenvet.