Recept
« Terug naar recepten
Salade met gerookte eendenborst, sinaasappel en hazelnoot
PT15M
Salade met gerookte eendenborst, sinaasappel en hazelnoot
Een heerlijke salade met gerookte eendenborst voor in het wildseizoen (je kunt ook wat in de diepvries bewaren zodat je er langer van kunt genieten). Makkelijk te maken en heerlijk voor een (kerst)dineetje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Smulweb kerstbox
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gerookte eendenborst, sinaasappel en hazelnoot te bereiden
- Meng de Balsamico azijn, honing en tijm goed door elkaar en laat dit even staan zodat de dressing goed op smaak kan komen.
- Rooster de hazelnoten rondom bruin en laat ze afkoelen (verwijder indien mogelijk zoveel mogelijk de velletjes) Hak ze vervolgens grof.
- Was en droog de sla en pluk de bladeren in grove stukken.
- Schil de sinaasappel en snij het wit onder de schil weg. Haal de partjes uit de vliesjes.
- Leg de eendenborst en de sinaasappel stukjes op de sla en besprenkel dit met de dressing, bestrooi de salade met de gehakte hazelnoten.