Recept
« Terug naar recepten
Arnhemse meisjes
PT20M
Arnhemse meisjes
Een heerlijk arnhemse meisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip Culinair :
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arnhemse meisjes te bereiden
Oven op 220°C.
De bladerdeegplakken laten ontdooien.
Kwast ze dan in met losgeklopt ei. Bestrooi ze royaal met suiker en geschaafde amandelen (een beetje indrukken).
Snijd elke plak doormidden (dan heb je 10 plakjes)
Nu elke helft overdwars in drieën snijden zodat je in totaal 30 rechthoekjes hebt van ± 4x6 cm.
Bekleed het bakblik met bakpapier en leg hierop de koekjes.
Bak de koekjes in het midden van de oven ± 10 à 13 minuten goudbruin.
Neem ze met een breed mes van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.
De bladerdeegplakken laten ontdooien.
Kwast ze dan in met losgeklopt ei. Bestrooi ze royaal met suiker en geschaafde amandelen (een beetje indrukken).
Snijd elke plak doormidden (dan heb je 10 plakjes)
Nu elke helft overdwars in drieën snijden zodat je in totaal 30 rechthoekjes hebt van ± 4x6 cm.
Bekleed het bakblik met bakpapier en leg hierop de koekjes.
Bak de koekjes in het midden van de oven ± 10 à 13 minuten goudbruin.
Neem ze met een breed mes van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Je kunt de koekjes in een koekjestrommel bewaren.