Recept
« Terug naar recepten
Arrosto di Cervo ( Hertengebraad)
PT45M
Arrosto di Cervo ( Hertengebraad)
Een heerlijk arrosto di cervo ( hertengebraad) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arrosto di Cervo ( Hertengebraad) te bereiden
Vermaal de jeneverbessen, laurier, peperkorrels en Spaanse peper voor het hert in een vijzel.
Wrijf het mengsel op het vlees en laat de smaken
( buiten de koelkast) één uur trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe intussen de ingredienten voor de saus, behalve boter, zout en peper, in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
Laat het vocht sudderen tot het ingekookt is tot 200 ml.
Zeef het mengsel en doe het vocht weer in de pan.
Voeg de boter toe en verwarm het vocht het vocht tot de boter smelt.
Breng op smaak met zout en peper.
Houd de saus warm en bereid het gebraad.
Verhit de olie en boter in een koekenpan.
Leg zodra de boter begint te schuimen het hertenvlees in de pan en bak het snel aan alle zijden bruin.
Zo blijven de sappen erin.
Leg het vlees dan in een ovenschaal en bak het dan ongeveer 10 min. ( als het stuk vlees meer of minder dan 600 gram weegt, reken je 15 min. per kilo voor roodgebakken vlees, en 20 min. per kilo voor rosé).
Het is van belang om het vlees nog eens even lang als het in de oven was te laten rusten, in folie gewikkeld om het warm te houden.
Snijd het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal en bestrooi het met wat grof zeezout.
Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er in een kom bij.
Wrijf het mengsel op het vlees en laat de smaken
( buiten de koelkast) één uur trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe intussen de ingredienten voor de saus, behalve boter, zout en peper, in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
Laat het vocht sudderen tot het ingekookt is tot 200 ml.
Zeef het mengsel en doe het vocht weer in de pan.
Voeg de boter toe en verwarm het vocht het vocht tot de boter smelt.
Breng op smaak met zout en peper.
Houd de saus warm en bereid het gebraad.
Verhit de olie en boter in een koekenpan.
Leg zodra de boter begint te schuimen het hertenvlees in de pan en bak het snel aan alle zijden bruin.
Zo blijven de sappen erin.
Leg het vlees dan in een ovenschaal en bak het dan ongeveer 10 min. ( als het stuk vlees meer of minder dan 600 gram weegt, reken je 15 min. per kilo voor roodgebakken vlees, en 20 min. per kilo voor rosé).
Het is van belang om het vlees nog eens even lang als het in de oven was te laten rusten, in folie gewikkeld om het warm te houden.
Snijd het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal en bestrooi het met wat grof zeezout.
Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er in een kom bij.
bertal zegt:
Bedankt voor de mooie en leuke reactie, jij ook succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers