Recept
« Terug naar recepten
Artisjokken à la Bretonne
PT50M
Artisjokken à la Bretonne
Een heerlijk artisjokken à la bretonne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
ccr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokken à la Bretonne te bereiden
Artisjokken
Snijd met een scherp mes de kop van de artisjokken op twee derde van de hoogte af. Was ze in ruim water. Breek de steel vlak onder de bladeren af. De draden komen dan met de steel mee naar buiten. Bind de artisjokken op, zodat hun vorm bij het koken bewaard blijft.
Bind een schijfje citroen onder de steelaanzet. Leg de artisjokken vervolgens in kokend water met zout en zorg dat het water goed blijft koken. De kooktijd 20- 40 min.
Laat ze omgekeerd in een zeef uitlekken. Verwijder de touwtjes pas op het laatste moment.
Saus
Maak een blanke saus van kookvocht, crème fraîche en voeg vlak voor het opdienen de boter toe.
Serveren:
Zet de artisjok op een bordje en serveer de saus in een apart kommetje erbij.
Snijd met een scherp mes de kop van de artisjokken op twee derde van de hoogte af. Was ze in ruim water. Breek de steel vlak onder de bladeren af. De draden komen dan met de steel mee naar buiten. Bind de artisjokken op, zodat hun vorm bij het koken bewaard blijft.
Bind een schijfje citroen onder de steelaanzet. Leg de artisjokken vervolgens in kokend water met zout en zorg dat het water goed blijft koken. De kooktijd 20- 40 min.
Laat ze omgekeerd in een zeef uitlekken. Verwijder de touwtjes pas op het laatste moment.
Saus
Maak een blanke saus van kookvocht, crème fraîche en voeg vlak voor het opdienen de boter toe.
Serveren:
Zet de artisjok op een bordje en serveer de saus in een apart kommetje erbij.