Het lekkerst bij vette geroosterde vis : makreel, zwaardvis, mahi,mahi, dorade, zalm.
We drinken hierbij een droge rose wijn of witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Artisjokken Caponata
PT30M
Artisjokken Caponata
Caponata is een oorspronkelijk Siciliaans pesto-achtig gerecht op basis van aubergine (Hier dus artisjokken). Je kunt het zo als hapje eten of als begeleider van vis, varkensvlees of gevogelte.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokken Caponata te bereiden
- Verhit in de pan de olie en voeg daar aan toe de bleekselderij, ui, knoflook en fruit aan tot die zacht zijn..
- Voeg dan toe de tomatensaus, wijn, azijn, artisjokken, olijven, pijnnootjes, suiker, zout en peper. Kook dat in tot de groentes zacht zijn en de hoeveelheid vocht sterk verminderd.
- Roer de kappertjes er door heen en als de massa enigszins is afgekoeld de basilicum.