Recept
« Terug naar recepten
Artisjokken uit de Oven
PT90M
Artisjokken uit de Oven
Het nieuwe artisjokken seizoen begint weer in Mei. Dit is een reden om alvast het huidige recept te bekijken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokken uit de Oven te bereiden
- Schoon de artisjokken : snij de bovenste 5 cm weg, snijd de steel van de artisjokken-bassis (zodat de artisjok netjes rechtop kan staan) en spreid de "bladeren" van de artisjok.
- Meng de gesnipperde knoflook, de sambal, de oregano, het zout en de peper met de olie en de wijn en bewerk dat met de staafmixer, totdat een redelijk stabiele emulsie is verkregen.
- Verdeel de emulsie over de artisjokken en zorg er voor dat het mengsel tussen alle bladeren komt..Bedek het geheel met alu-folie.
- Zet het spulleke in de oven voor 45 minuten en haal het dan er uit.
- Verwijder het alu-folie en schep het vocht over de artisjokken.
- Zet weer terug in de oven en overgiet een paar maal met het "kookvocht". Doe dit 20 - 25 minuten lang en haal uit de oven.
- Laat 10 minuten rusten.
- Serveer met het kookvocht er bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een frisse witte wijn (droog) doet het hierbij goed.