Recept
« Terug naar recepten
Asperge- garnalensalade
PT20M
Asperge- garnalensalade
Een heerlijk asperge- garnalensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge- garnalensalade te bereiden
Rooster de sesamzaadjes voor de dressing in een droge koekepan lichtbruin.Rooster de sechuanpeepertjes ook licht in een droge koekepan en maal ze daarna fijn in een vijzel.Roer een dressing van de sesamzaadjes,pepertjes,wijnazijn,olijfolie,sesamolie,ketchup,sojasaus,chilipasta,suiker en de peper.Roer goed en zet de dressing voor gebruik weg.Snijd de onderkanten van de asperges en schil ze.Kook ze 5 min.tot ze knapperig zijn.Neem ze uit de pan,spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.Verdeel de asperges over 4 borden en verdeel de garnalen erover.Schenk vlak voor het serveren de dressing over de asperges.
suzanne zegt: