Recept
« Terug naar recepten
Chutney van asperges en rabarber
PT60M
Chutney van asperges en rabarber
Asperges en rabarber zijn 2 ultieme lente producten. Ik eet ze vaak genoeg samen. Dat wil zeggen de rabarbercompote als fris bijgerecht. Ik heb er eigenlijk nooit eerder aan gedacht om ze samen in een gerecht te gebruiken. En toch is het helemaal niet zo gek. De friszure smaak van de rabarber is juist bij uitstek geschikt voor in een compote. En ik kan je vertellen dat het een perfecte match is met de asperges. Let wel op dat je de chutney goed laat inkoken totdat hij stroperig is voordat je het in de potten doet.
Was voor gebruik de potjes goed af met heet water af of doe ze eerst in de afwasmachine.
TIP: Bewaar de geopende potjes chutney in de koelkast.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chutney van asperges en rabarber te bereiden
- Schil de asperges en de rabarber en snijd stukjes van een halve centimeter, snijd de sjalotten fijn.
- Bak in een beetje olijfolie de sjalotten glazig, doe er dan de stukjes asperge en rabarber bij, voeg de edik (witte wijn azijn) citroensap, port en de cranberrys toe, voeg als laatste de geleisuiker toe en laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot het een stroperige massa is geworden.
- Schep dit in de schone potten en draai het deksel goed dicht.
- Zet de pot op zijn kop en laat het zo 15 minuten staan, daarna keer je de pot en laat je die verder afkoelen.
- Bewaar de potten bij voorkeur op een koele en donkere plek.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De chutney is een heerlijke begeleider van verschillende kaassoorten, gerookte kip of eendenborst. Bijvoorbeeld op een kaasplankje of in een salade.